More

  Spelskolan del 5 – När försvinner värdet i ett spel?

  Den vanligaste kommentaren jag och många andra rekare på Twitter får är frågor i stil med ” Oddset har sjunkit med 0,10 punkter, är det fortfarande värde” 

  Rätt ofta tycker jag det är löjligt svårt att svara på den frågan. Främst för att jag inte vet vad ni anser vara värde jämfört med till vilket värde jag vill spela på.
  Är du beredd att spela på matchen om jag skulle svarat att det är värde om du kan räkna med en snittavkastning på 2%? Är det då en duktig rekare som tipsat om spelet så kan det ofta sjunka en hel del och ändå vara värde i spelet eftersom en duktig rekare ofta har  större edge (marginal) på sina

  Och nu sitter du där och har precis sett att jag rekat ett spel till 2,00 gånger pengarna, jag har lagt 3 units på spelet, vilket är medelinsats för mig. du går in och tittar på spelbolaget och ser att det sänkts till 1,90 redan. Är värdet borta?
  Jag skulle säga att det beror på hur högt oddset är från början, hur mycket det sjunkit, och hur mycket vinnande rekaren är.

  Vi tar en rekare med roi 115% som exempel. Har han lagt ett spel på 3000 kr så har han i snitt en återbetalning på 3450 kr på det spelet ( 3000 x 1,15)
  Du kommer såklart aldrig att kunna ha 115% roi du med om du ryggar samtliga spel jag lägger men till 0,10 punkter lägre odds. Men om vi ställer upp det i excel och räknar:

  Om vi ponerar att samtliga av mina spel hade legat på 2,00 i odds så hade det varit värde ända ner till 1,80. Och då hade du fortfarande haft en ROI som är bättre än många nissar som utger sig för att vara experter. Men som ni ser, att rygga till 5 punkter lägre när oddset är 2,00 från början är åtminstone inga problem alls, då har ni fortfarande en roi på 112% vilket är helgrymt! Så det är inte så illa som ni tror att rygga till 5 punkter lägre ifall bara rekaren har tillräckligt hög roi på spelen. Och kom ihåg, att vara mycket units plus är inte samma sak som att ha en hög roi 🙂

  Jag har basunerat ut väldigt mycket nu att det viktiga är en hög roi och jag har skrutit ganska mycket om min roi. Jag vill poängtera att en rekare som rekar spel i de största ligorna som NHL, större fotbollsligor eller till och med SHL och har en roi på 105%+ har jag en jäkla respekt för!
  Det är självklart mycket lättare att ha högre roi i en liten sport som innebandy där all info inte är lika transparent och åtkomlig som den är i de större ligorna. Men framförallt för att på de större ligorna får du sätta hur mycket pengar du vill på matcherna. Är du vinnande så kommer du för eller senare att komma till en gräns där du inte får in pengarna du hade velat sätta. Det är svårt att få in mer än 2000 kr på en innebandymatch på en spelsajt.
  Medans på en NHL match kan du sätta i princip hur mycket du vill. Så en rekare som har 105% över 1000 matcher på NHL har antagligen gott med stålar! Men så länge du bara spelar för hundralappar så kan du få grym avkastning genom att välja rätt ryggar!

  Administratörenhttp://www.innebandytips.se
  Rekar gratis innebandytips på www.innebandytips.se

  Latest articles

  spot_imgspot_img

  Related articles

  spot_imgspot_img