More

  Mellandags innebandy

  Innebandymatcher att vänta under mellandagarna. Eftersom myckt folk är lediga under mellandagarna brukar detta vara bra med folk på läktarna och härlig stämning i de flesta hallarna.. Jag går igenom samtliga matcher och samanfattar även längst ner vad jag spelat.

  26/12 Storvreta-Sirius. 
  Uppsaladerby. Sirius har fått en nytändning efter att ha plockat in en ny ledarstab. 3 raka vinster mot Dalen, Örebro och Thorengruppen har gjort att man lämnat nerflyttningsplatserna i tabellen. Och visst har Sirius en alldedes för bra trupp för att ligga där ner i botten! Jag tror det vänder för dem nu.
  Men jag att Storvreta blir övermäktiga för dem den här omgången. Trots att vinden har vänt och man har medvind i Sirius nu så tror jag inte att de kan rå på Storvreta den här omgången. Tittar vi historiskt så har det varit jämnt i Uppsaladerbyna och ganska målsnålt. (4-4, 9-4, 5-4, 7-3) senaste fyra mötena.
  Och med en ny tränare så brukar det vara defensiven man prioriterar. Jag tror att det här blir en ganska målsnål tillställning som Storvreta vinner med 2-3-4 bollar.
  Men eftersom det i skrivande stund endast finns odds ute på Svenskaspel och oddset på under 11,5 ligger på låga 1,65 avvaktar jag och ser om vi får bättre odds på någon annan sajt. Inte heller Storvreta att vinna till 1,34 lockar.

  26/12 Mullsjö-Växjö
  Jag såg Mullsjös senaste match mot FC Helsingborg. Det var full fart från start och de hade ledningen med 5-2 efter halva matchen innan de kollapsade totalt. Men de spelade med hög intensitet från start.
  Det komemr säkerkligen vara fulsatt i Nyhemshallen när Växjö kommer på besök i mellandagarna och det lär bli en ganska intensiv tillställning. Jag tycler att Växjö har en förmåga att falla in i motståndarnas tempo. Spelar motståndarna en aggresiv och hård innebandy gör Växjö det med. Men om motståndarna står och tråkar ut Växjö så faller Växjö lätt in i det tempot med. Men den har matchen blir nog rolig att se!
  Jag vet inte om ni läste atrikeln om Mullsjö i Aftonbladet? Annars har ni den HÄR 
  Gustavsson som skriver om innebandy har sammanställt statistik för Mullsjö. De har i princip endast tagit poäng mot den nedre halvan av tabellen. Mot de andra 7 lagen som ligger på slutspelsplats har man endast tagit 6 poäng av 30 möjliga. Växjö är ett av de lagen med sin 5e plats i tabellen.
  Och tittar vi inbördes möte så har Växjö vunnit 9 av de 10 senaste matcherna mot Mullsjö.
  Ett kryss ligger väll relativt nära till hands så jag väljer att spela Växjö +0,5 till 1,84. På så sätt minskar jag variansen med.

  Växjö +0,5 @ 1,84 på Svenskaspel. Insats 3 Units

  27/12 Jönköping-Höllviken 
  Båda lagen har gjort det bra första halvan av säsongen. Lagens primära mål är att inte åka ut och de ligger på 9e respektive 10e plats, båda med 19 poäng inspelade. Båda lagen har liknande formkurvor mot liknande lag senaste matcherna.
  Förra mötet ägde rum 15 Oktober i år, en match som Jönköping vann med 2-5. Ganska överraskande för mig. Lagen är jämna men jag tycker nog att Höllviken ska vara snäppet bättre än Jönköping när vi summerar säsongen. Lagen har bara mötts en gång i SSL, men man har varit bittra konkurrenter tidigare säsonger i allsvenskan södra. Man möttes i kvalet upp till SSL för två säsonger sedan, och samma säsong möttes de i grundserien. Samtliga 4 matcher vann Höllviken. Jag vet att det är två säsonger sedan, men båda lagen har ganska liknande trupper nu och jag inbillar mig att detta sitter kvar i huvudet på många av spelarna. Det gäller för Höllviken att stoppa suveräna Hessmer i Jönköping. Då är mycket vunnet. hade jag satt odds på den här matchen hade jag satt Höllviken som svaga favoriter. Svs har satt Jönköping som svaga favoriter och det blir förmodligen ett spel på Höllviken. Men båda lagen kommer nog att vara relativt nöjda med en poäng efter fulltid och spela om en extra i förlängning. Så för att förebygga att vi åker på krysset spelar jag hellre Höllviken +0,5 till 1,75. Och skulle Höllviken ligga under i slutet så har de ett av seriens bästa 6 v 5 spel.

  Höllviken +0,5 @ 1,75 på Svenskaspel.

  28/12 Falun-AIK 

  Falun är i ruskigt bra form just nu. Efter en halvkass start innan Championscup så har de växlat upp ordentligt. Senaste matcherna är resultaten:
  Falun örebro 14-6
  Dalen-Falun 0-8
  Thoren-Falun 5-8
  Falun-Sirius 9-4
  Mullsjö-Falun 10-4

  Inbördes mötes med AIK då?
  7-3
  15-0
  6-11
  17-2
  9-5
  Är de senaste 5 matchernas resultat, samtliga Falunvinster.

  AIk har visserligen släppt lite mindre mål på slutet. Senaste matcherna är:
  AIK-Storvreta 3-5
  Örebro-AIK 9-6
  AIK-Thoren 7-6
  Dalen-AIK 5-4
  AIK-Växjö 2-6

  Men nu ska man göra resan upp till Falun. Innebandyvärldens svåraste bortamatch. Falun är brutala och öser på som satan på hemmaplan. Och med mellandagsbandy med mycket folk på läktarna lär de inye vara mindre sugna på att göra mål direkt.
  Linan på antalet mål Falun ska göra  ligger på 7,5 mål. Det hugger jag direkt, jag hade lagt den högre.

  Jag spelar Falun Över 7,5 mål @ 1,77  4 Units på Svenskaspel.

  Samtliga spel denna omgång: 
  Växjö +0,5 @ 1,84 på Svenskaspel.                            Insats 3 Units.
  Höllviken +0,5   @ 1,75 på Svenskaspel.                     Insats 3 Unis.
  Falun Över 7,5 mål @ 1,77 på Svenskaspel                Insats 5 Untis .

  Administratörenhttp://www.innebandytips.se
  Rekar gratis innebandytips på www.innebandytips.se

  Latest articles

  spot_imgspot_img

  Related articles

  spot_imgspot_img