Helsingborg Höllviken 10 Januari

0
68

Skånederby!
Två lag med helt olika självförtroende och formkurvor drabbar samman i Helsingborgs arena under Onsdagskvällen.
Helsingborg hade en stark höst och tog några fina skalper. 6-1 mot Växjö, 5-4 mot Storvreta och bortavinst mot Linköping skojar man inte bort. men som vanligt efter jul så tappar FCH. Hur kommer det sig? Är det för att man har många utländska spelare som åker hem på julfirande? Jag tror snarare att det ligger i att man har en ganska tunn trupp.
Lagom till Januari är det ganska tight matchschema och skador uppkommer lättare, med en tunn trupp är man även mer känslig som lag av sjukdomar. Med en tunn trupp räcker det med 2-3 spelare sjuka för att det ska drabba träningarna ganska negativt.
Hur som helst så är inte formen på topp för Helsingborgarna. Deras bästa back Juha Kivilehto lämnade under juluppehållet av privata skäl, och flyttade tillbaka till Finland. Kivilehto är en sådan spelare som inte syns så mycket i poängligan, men som är sjukt nyttig att ha på planen både offensivt och defensivt. Man har sedan hans flytt förlorat två raka matcher med stora siffror. ( 10-4, 9-1) Detta med Jonathan Edling i mål som enligt mig är Sveriges bästa målvakt.

I Höllvikens läger blåser det andra vindar. Efter att ha förlorat tre raka matcher bestämde sig tränare Vidar för att de måste spela med lite mer ös! Höllviken har alltid spelat en fartfylld och rolig bandy, men allt försvarstänk och rädsla för misstag hämmade dem?
Man bestämde sig för att blåsa på lite mer, Höllviken style! Citerer tränaren i intervju:
” Vi hade bestämt oss för att ta bort allt vad livremmar och hängslen heter i vårt anfallsspel och bara släppa på ”
Och det gav resultat. 11-8 vinst mot Mullsjö och 10-5 vinst mot Pixbo.
Det är alltså ett Höllviken med sprudlande självförtroende som åker upp till Helsingborgs arena på Onsdagskvällen. Och ett Höllviken med självförtroende skojar man inte med!
Det är hattar, det är speakers som psykar motståndarna och drar igång publiken, det är fartfylld innebandy med chippar, tunnlar och diagonalare. De har ett gäng spelare med riktigt bra handleder, och när de spelar ut är de ett av de absolut roligaste lagen att se på i SSL. Det gäller bara att man gör det på sista tredjedelen av planen.
Höllviken har vittring på slutspel och är enbart 4 poäng ifrån FCH i tabellen som ligger på en 7e plats. Höllviken har lite ”allt att vinna” i en sådan här match.

Senaste fem matcherna inbördes ser ni nedan.


Jag skulle säga att om man inte sett till form skulle FCH varit runt 60-40 favoriter.
Hemmaplan för FCH väger tungt. Man är starka hemma. Men med rådande form och självförtroende så kan jag tycka att det åtminstone bör vara en 50/50 match.
Ett X kan ligga ganska nära till hands om det står lika i slutet kan jag se båda lagen vara ganska nöjde med en poäng och spela om extrapinnen i förlängning.
Jag väljer följande spel

2,5 Units insats på Höllviken att vinna till odds 2,90 på Svenskaspel
(Finns på Coolbet på 2,90)

2,5 Units insats på Höllviken +1,5 mål till 1,70 på Nordicbet.


1000 kr bonus (100%) och ett fritt spel på 250 kr för nya kunder.
Omsättningskrav X6
Lägsta odds 1,80
Hämta bonus